Det går att likvidera ab frivilligt

Det är inte alls ovanligt att komma till insikten om att det är dags att likvidera ab. Drömmen om att driva ett kattpensionat eller att på annat sätt tjäna pengar på kattintresset är ibland just en dröm. Det kan bli svårt att förverkliga det hela med ett projekt som håller av många olika skäl.

Det är inte svårt att likvidera ab frivilligt och det här kan du göra långt innan det blir tal om konkurs. Faktum är att du även kan lägga ner verksamheten och sedan sälja bolaget för att låta någon annan ta hand om avvecklingen.

Då det känns svårt att likvidera ab själv

Det finns förstås många som tycker att det känns besvärligt att sköta en avveckling på egen hand. Om du en gång köpte lagerbolag för att dra igång verksamheten kanske det berodde på att du ville undvika det administrativa med registrering. Då är det ju inte så konstigt att du tänker på samma sätt då det blir dags att lägga ner.

När du av olika skäl inte vill likvidera ab själv kan du sälja det till en bolagsservice som tar hand om avvecklingen. Det gör de mot en avgift men pengarna för bolaget får du ut så snart som du säljer. Det här kan ju vara väldigt smidigt på flera sätt. Dels vet du att det hela kommer att skötas på rätt sätt och dels kan du lägga det hela bakom dig snabbare.

Att lägga ner är ingen skam

När bolaget inte ger någon vinst och du inser att det antagligen kommer att fortsätta på samma sätt är det verkligen ingen skam i att lägga ner. Intresset för katterna kan du ju fortsätta att njuta av på flera vis. Du måste ju inte göra business av din största kärlek i livet.