Katterna fick henne att köpa lagerbolag

I varje stad finns det eldsjälar som brinner lite särskilt för katternas väl i samhället. Även om svenskar är ganska duktiga på att ta hand om sina husdjur finns det sommarkatter och kissar som inte har hem. När vintern kommer hotas deras hälsa av kylan och det här är en sorglig syn.

För Lina har katter alltid varit en del av livet. Då hon bor i ett stort hus på landet har hon länge haft ett gäng katter som husdjur. Och det var katterna som fick henne att köpa lagerbolag då hon insåg att hon behövde komma igång med sin verksamhet snabbt.

Köpa lagerbolag för att möta ett akut behov

I Linas trakter finns det gott om sommargäster. De kommer från andra delar av landet för att ta det lugnt under sommarmånader. Våren 2020 förstod Lina och andra invånare i samhället att det skulle bli en aktiv sommar på grund av det då aktuella fenomenet Swemester. Det var detta som fick Lina att inse att det snart skulle bli stort behov av en kattgård.

Då det inte var långt kvar till sommarsäsongen med alla gäster och deras kattproblem bestämde sig Lina för att köpa lagerbolag och inte vänta mer än nödvändigt på att ordna med verksamheten. Samtidigt gjorde hon skyltar och informerade i lokala medier att möjligheten till hjälp med katter nu fanns på plats.

Kunskapen från tidigare somrar

Tidigare somrar hade gjort det alltför uppenbart att sommargästerna inte sällan tog med sig sina katter eller skaffade kattungar på plats. Vissa hanterade katterna med stort ansvar men många insåg inte att en katt kräver vård och omsorg.

Efter varje sommarsäsong var det en drös katter som blev kvar och de var inte sällan i riktigt dåligt skick. Lina insåg att sommargästerna skulle kunna få hjälp av henne med skötsel både under och efter säsongen.

Sommarkatter utan hem

Något som Lina visste med säkerhet var att många av de nyblivna kattägarna behövde kattpensionat eller passning även under semestern. Sommarkatter utan hem blev snabbt till fler sommarkatter utan hem och här såg Lina möjligheten att lösa problem innan de uppstod.

Genom att köpa lagerbolag innan de första gästerna dök upp och informera om hjälpen med katter under semestern var hon redo att göra skillnad. Kärleken till katterna var så stor att hon inte kunde låta bli.

Uppskattat bland sommargästerna

För sommargästerna kom Linas verksamhet som en glad överraskning. Många behövde faktiskt hjälpen med katterna och det var också uppskattat att det inte kostade särskilt mycket vare sig med passning eller boende för katten på Linas pensionat.

Sommaren 2020 blev det färre vildkatter i trakterna och de katter som förlorade hem fann snabbt nya tack vare Linas smarta verksamhet. Hon ångrade inte för en sekund impulsbeslutet att köpa lagerbolag och tackar katterna för detta!