Var kan kattfolk få hjälp med att sälja aktiebolag?

När verksamheten med katter inte längre är aktuell och du står med ett vilande bolag kommer frågan om hur du kan sälja det. Det är ju en sak att sälja aktiebolag som är igång och en helt annan att sälja för att avveckla. Men det är inte svårt att få hjälpen med avveckling och kattfolk kan vända sig till bolagstjänster som är experter på detta.

Sälja aktiebolag för avveckling

Det spelar ingen roll om du har drivit katthem eller om du sålt kattsaker online. När det blir dags att lägga ner och avveckla kan du sälja aktiebolag för avveckling. Det är detta som kallas för snabbavveckling. Den fungerar fint när ditt bolag är vilande.

Med snabbavvecklingen behöver du inte kunna något om de regler som gäller för likvidation av ab i Sverige. Det här kommer bolaget som köper ditt ab att ta hand om åt dig. Det kan ju kännas väldigt smidigt när du kan allt om katter men inget om företagsamhet.

Är det dags att sälja bolaget?

Det här är något att tänka lite på. Precis som att du kände dig säker på att du ville köpa lagerbolag för att komma igång snabbt bör du känna att det är lika relevant att lägga ner snabbt. Något som kan vara bra att tänka på är att du genom att sälja aktiebolag i rätt tid kan undvika att riskera konkurs.

När bolaget är vilande så kan det ju också finnas en mening med att få ut pengarna ur det lite snabbare. Om verksamheten fortfarande är igång kanske du vill sälja aktiebolaget för att låta någon annan ta över. Det här är en helt annan fråga och något som du bör ta ställning till med hjälp av en person som förstår sig på ekonomi och vilka förutsättningar som finns.

Få professionell hjälp

Oavsett om du tänker att det blir bäst att sälja kattverksamheten vidare till någon annan eller om du vill sälja aktiebolag för att avveckla är det viktigt att du hittar rätt köpare. Här gäller det ofta att få professionell hjälp.

Hjälpen kan du få av det bolag som köper för att avveckla såväl som från rådgivare som tar betalt för att ge detta stöd. Men tänk till lite. Kanske finns det personer i din omgivning som kan ge dig de bästa råden. Det behöver ju inte vara kattfolk.

Om du funderar på saken så inser du att du känner personer som absolut kan ge dig bästa ekonomiska tipsen för ditt företag. Det kanske är vänner till vänner eller släktningar som du aldrig hade pratat om katter med. Ta hjälpen när du behöver den för att fatta besluten som blir bäst för dig!