Trådgalgar är inte kattleksaker!

I din iver att hitta bra kattleksaker så kanske du river fram lite trådgalgar från garderoben. Det ska du inte göra! Det kan vara farligt att låta katten leka med en galge. Den är gjord för att hänga upp kläder, inte för att hasas omkring med på golv och i trädgård.

Trådgalgar är inga leksaker

Trådgalgar är inte julklappar till din katt. När det inte finns andra alternativ så är det bättre att låta katten leka med sin svans. Du har en massa saker i hemmet som du tänker kan bli ett kul tidsfördriv för den lilla missen, men det här kan vara ett stort misstag.

I böcker och på film så ser det så gulligt ut när katten leker med garnet. Men hemma så märker du snabbt att det här kan vara farligt. Det finns en anledning till att företag tillverkar leksaker som är särskilt till för katter.

Trådgalgarna, hushållspappret, garnet och annat är inte leksaker. Det är klart att de kan förnöja en stund. Det händer ibland på ett naturligt sätt. Men då är din reaktion antagligen att du tar bort pappret som nu flyger över hela rummet eller garnet som har fastnat i kattens tass.

Satsa på riktigt bra kattleksaker

Istället för att ge katten trådgalgar och annat farligt att leka med så ska du se till att ha verkliga kattleksaker. Alla katter är olika så precis vad din katt kommer att tycka om är individuellt. En klösbräda är dock alltid en god investering. Katten behöver klösa och det är ingen lek.

Om klöset görs på dina möbler så kommer det inte att se fint ut. Att straffa en katt för detta är verkligen inte okej. Som kattägare så måste du se till att det finns träd utanför huset att vässa klor på. Inomhus så kan du ha en smart klösbräda. Det finns lite olika varianter som kan vara mer eller mindre billiga.

Låt katten bestämma

Sist men inte minst så ska du komma ihåg att katter inte är barn. De kan underhålla sig själva på ett fantastiskt sätt. Att du tycker att det är kul att leka med katten är en annan sak. Men du behöver inte ha dåligt samvete för att du inte varje dag leker en stund med din katt. Det är verkligen inte ett måste.

Om du får lust till lite lek så får du helt enkelt hejda dig om det enda du kan komma på som leksak är en trådgalge. Vänta tills du har något bättre att erbjuda. Gosa en stund istället. Då gör du dig själv och katten en stor tjänst.