Ska din katt avgöra om du ska avveckla ab eller inte?

Om du känner att du fattar beslut baserat på hur din katt reagerar så är du inte galen. Idag vet vi att våra husdjur kan manipulera oss. Men ska din katt avgöra saker som om du kommer att avveckla ab eller inte? Det kan vara en bra fråga att ställa om du har en katt som alltid får sin vilja igenom.

Viktiga beslut som att avveckla ab

Vid sidan om dina barn och din katt så kan det vara så att din verksamhet också är en form av baby för dig. Att bestämma sig för att avveckla ab är inte enkelt ens då du inser att det inte längre är lönsamt att fortsätta. Men ska katten ha något att göra med den här typen av beslut?

Kattens påverkan på ditt liv

Hur mycket du bryr dig om kattens reaktioner på att vara ensam hemma, få mat i tid och annat beror på den relation du har med den. Det finns de som inte ens blinkar eller tänker till då de står mellan katten och en päls-allergisk släkting som kommer på besök. De låter alltså katten stanna ute, inte släktingen…

När du känner att det inte går att driva ett företag som du skulle önska på grund av kattens behov så behöver det inte betyda att du överdriver. En nära relation med ett husdjur är viktig och något som kan påverka ditt liv till det bättre. En del människor är väldigt känsliga för sina husdjurs behov.

Om du inser att din livskvalitet skulle bli bättre av att du väljer att avveckla ab och spendera mer tid med katten så är det klart att katten kan få påverka. Då är det ju bara bra för dig. Men om du inser att det blir precis tvärtom är det dags att börja sätta gränser.

Djur behöver som barn gränser

Något som barnpsykologer ofta tar upp är behovet hos barn att lära sig gränser. När du sätter gränser och visar hur saker och ting ska vara så skapar du trygghet för barnet. På precis samma sätt är det med husdjur.

Det är inte för inte att vi lägger så mycket tid på att lära ett djur hur vi vill ha det. En hund måste lära sig en massa saker för att bete sig på rätt sätt i hemmet och utomhus. En katt måste också lära sig saker som var det är okej att kissa och klösa.

Om du är tydlig med hur du vill ha det så kommer din katts respekt för dig att öka. Då är inte frågan om du ska avveckla ab för att katten kräver det. Snarare så handlar det om att du bestämmer hur du vill leva ditt liv för att du vill ha mer tid med kissen. Det märker djuret och det här är helt klart något som kan skapa trygghet i ditt hem.