Går det att starta aktiebolag för att jobba med katter?

Om du älskar katter och drömmer om att få driva egen verksamhet med detta tema så kanske du undrar om det ens är möjligt. Hur ska du starta aktiebolag och jobba med katter om du inte ens vet vad du ska sälja eller erbjuda i form av tjänster? Låt oss ta en titt på några olika sätt att jobba med katter som kan bli aktuella för dig som vill dra igång ett bolag.

Starta aktiebolag för att driva kattpensionat

Något som kan vara väldigt roligt för dig som redan har flera katter och kan tänka dig ännu fler är att fungera som kattpensionat. Det är inte så ovanligt att folk behöver hjälp med att passa katter. De kanske ska resa bort och då grannar inte kan ställa upp som kattvakt så blir detta ett bra alternativ.

Om du ska starta aktiebolag för att driva kattpensionat så gäller det att du kikar på vad som kommer att krävas för att lyckas med detta. Du måste ju vara beredd på att det kan bli lugna perioder. Och så ska du ha plats för alla katter som du kommer att ta hand om.

Dra igång en informationssajt och butik online

Om du nöjer dig med en eller två katter i ditt eget hem men vill jobba professionellt med katter i fokus kan du starta en hemsida med butik. Här kan du skriva varje dag om katter och visa bilder och film.

I din butik kan du sälja allt från kattströ till hårborstar. Det här kan vara riktigt kul. Du kan ju börja med att skriva om de produkter som du redan använder. Och det är inte så att du själv måste beställa varor för att sälja online.

Idag kan du till exempel välja dropshipping vilket innebär att en annan butik fungerar som lager och kundtjänst för dig. Det går också att sälja katt-produkter som affiliate till en djurbutik som har prylarna. Det gör det mycket enklare att driva verksamheten online.

Var dock redo på att det här är ett arbete som är otrolig tidskrävande. Du kanske inte kommer att tjäna så mycket på din sajt och din butik då den inte har stor trafik. För att lyckas får du betala andra för att marknadsföra din sajt eller så får du lägga tid på att själv förstå hur du gör detta.

Utbilda dig till kattveterinär

Om du har möjlighet och tid för det kanske du vill bli veterinär med fokus på katter. Då kan du erbjuda vård för katter i egen regi. Det här kommer att ta några år men kan vara det bästa valet för dig som har ett brinnande intresse för katters hälsa. Som veterinär kan du ju jobba för andra men det här är också ett yrke som gör det möjligt att driva ett eget bolag där du specialiserar dig på katter.

Sälj kattförsäkringar för att trygga katternas tillvaro

Om du gillar att sälja så kanske du kan nischa in dig på att sälja kattförsäkringar. Detta går att göra på många olika sätt. Du kanske kan få ett jobb direkt på ett försäkringsbolag med bra djurförsäkring men det blir antagligen så att du får skapa en egen form av hemsida och jobba mer som affiliate för att få ut något av detta.

Om du redan nu kan en massa om försäkringar för katter så är det ju synd att inte använda den kunskapen. Har du dessutom ett intresse för att sprida kunskap och för att sälja är det här ett fantastiskt jobb för dig. Du får fokusera på katters väl med varje samtal och kommunikation som du genomför!

Utveckla en konstnärlig verksamhet med fokus på katter

Sist men inte minst kanske du är duktig på något rent konstnärligt. Om du har en hobby som skulle kunna utveckla sig till en verksamhet med fokus på katter så är det möjligt. Du kanske tycker om att göra koppar eller smycken. Dessa kan absolut ha temat katter.

Se närmre på möjligheten och vad som skulle krävas för att starta aktiebolag med lite mer kreativ vinkel. Då kommer du garanterat att få ett jobb som du trivs med!