Likvidera aktiebolag och flytta ut på landet

När Barbro började längta efter landet var det ingen självklarhet. Hon drev sedan tio år tillbaka ett bolag med maken. För att kunna sälja produkterna de importerade från Kina var de tvungna att bo i tätort. Livet i det lilla radhuset med katterna var förvisso mysigt men Barbro längtade.

När maken gick bort för fem år sedan bestämde sig Barbro för att likvidera aktiebolag och flytta ut med katterna till landet. Sommarhuset på västkusten gick fungerade fint även för vinterboendet och med pengarna för bolag och radhus kunde Barbro se fram emot en bekväm pension.

Hjälp med att likvidera aktiebolag

Nu var det förstås inte så enkelt att Barbro lade ner bolaget på några månaders tid. Det tog ett tag efter makens bortgång innan hon insåg att hon inte längre vill jobba vidare med den gemensamma verksamheten. Det blev för ledsamt att göra detta själv.

I och med att hon inte jobbade särskilt mycket direkt efter begravningen blev det allt lugnare på jobbet. Verksamheten tappade av och Barbro insåg att hon skulle ta steget mot drömmen om att bo på landet.

Då hon fick ekonomisk rådgivning insåg Barbro att det vore bäst att lämna över likvidationen till ett annat bolag. Det gick ju bra att sälja för att likvidera aktiebolag. Men först var Barbro tvungen att se till att bolaget var i vilande form.

En enkel process

Barbro ångrade inte en sekund att hon betalade ett annat bolag för att likvidera aktiebolag för det gjorde det möjligt för henne att syssla med annat samtidigt. När bolaget väl var redo att säljas började Barbro se på möjliga bolagstjänster som skulle kunna ta hand om avvecklingen.

Samtidigt började hon också fundera på att sälja radhuset för att lägga undan pengarna. Någon tyckte att hon borde ha kvar en bostad i tätort som en backup. Men Barbro kände att det var dags att lämna stadslivet bakom sig.

Flytten till landet gick på våren

Det var vår när Barbro flyttade ut med två katter till landet. Hon kände att det var en ny start och katterna tyckte också om förändringen. Med mycket mer plats blev det också tid för en kattunge. En bebis att ta hand om. Den accepterades av de äldre katterna och det var ju för väl!

Livet på landet är långsammare men Barbro har fullt upp. Istället för att driva företag sysslar hon med odling och med katterna. Flera av grannarna är precis som Barbro personer som kände att det var dags att lämna stadens stök och bör för pension ute på landet i lugn och ro. Det ger sällskap när Barbro känner för samtal med personer som kan svara med fler ord än mjau.