Det behövs inte läkarintyg klass 8 för katternas skull!

Katter kan älska tillvaron på en båt. Du har säkert hört om skeppskatter som lever livet på båten som om det vore på torra land. Nilla ville börja leva båtliv med missarna och av någon anledning tänkte hon att detta skulle krävas läkarintyg klass 8. Det blev lite förvirring då hon ringde en klinik för att höra sig för om saken…

Läkarintyg klass 8 för sjöfolk

Nillan trodde att hon behövde intyget för att det var för sjöfolk. Hon resonerade att hennes hälsa var viktig för katternas hälsa på båten men hon hade minst sagt missförstått det hela. Intyget behövs ju inte för den som ska ut och åka i fritidsbåt med ett gäng katter.

Intyget som heter klass 8 för sjöfolk är till för en sjöman som ska ut på sjön i tjänst. Det är minst lika viktigt som de intyg som personer som kör lastbil och buss måste ha. Intyget kan bli aktuellt både under utbildning och då ett jobb söks.

Missförståndet reddes snart ut

När Nillan ringde kliniken var hon övertygad om att hon behövde läkarintyg klass 8 och i och med att hon lät så självsäker trodde sekreteraren på kliniken också det. Hon fick lite frågor om syftet med intyget och snart blev det förvirring.

När Nillan sade att hon ville skydda sina katter började klinikens sekreterare ana att något inte stämde. Hon frågade rent ut om Nillan skulle utbilda sig till sjöman varpå Nillan svarade att hon tagit sjökort.

När det stod klart för Nillan att hon kan åka ut i båten med katterna utan att ha ett intyg för sin hälsa började hon också skratta. Det hela var minst sagt komiskt men också skönt att inte behöva ta hand om intyget och kunna åka ut och leva sjölivet tillsammans med missarna på en gång!