Kunskap både om katter och likvidation

I Sverige är vi ganska bra på att ta hand om våra katter. Men det finns förstås undantag och varje år föds det katter som sedan får leva på ett mycket ovärdigt sätt. De får leta mat i sopor och blir till irritation för människor som inte har en inre kärlek för detta djur. Ingrid hade jobbat under många år som expert på att starta bolag och likvidation när hon valde att följa hjärtats kall.

Från likvidation till katternas hjälte

De många åren på bolagsservicen var bra för Ingrid och hon trivdes mycket bra med kollegor. Att hjälpa andra bolag med likvidation eller tvärtom att komma igång var en passion. Men samtidigt hade Ingrid något annat som rörde sig i hjärtat. Kärleken för katter!

Tanken om att öppna ett hem för alla hemlösa katter i Ingrids region växte år för år. Hon tänkte att det vore underbart att pyssla med detta varje dag och då pensionen närmade sig såg hon att det skulle kunna bli realitet.

Kattgård på tomten

På Ingrids tomt fanns det gott om plats för en kattgård. Ingrid hade sedan länge haft många katter. På jobbet var det många som på skoj kallade henne för företagets cat lady. Det var inget skällsord. Många visste mycket väl om att Ingrid räddat många katter. Det var något som hon var stolt över.

Från att pyssla med likvidation varje dag gick Ingrid rätt in i pensionen och ett nytt liv som professionell cat lady. Familjen hade inget emot kattgården på tomten. Några av missarna som flyttade in fick sedan flytta vidare in i huset.

Med fokus på katternas tillvaro

Parallellt med att ta hand om hemlösa katter startade Ingrid en hemsida. Hon var väl insatt i detta från jobbet med likvidationer och nystarter av bolag. Tanken med hemsidan var att få fler att uppmärksamma katternas tillvaro.

Hon skapade också en grupp på Facebook där fler med samma intresse kunde samlas. Det här ledde till en hel del hjälp. Både emotionellt och rent praktiskt. Det visade sig att det fanns många som hade öppnat hem för katter om de haft möjlighet. Nu kunde de hjälpa Ingrid med pengar och genom att komma och hoppa in som extra personal på kattgården.

Katter får nya hem

En del av Ingrids verksamhet som pensionär går ut på att hitta nya hem till katterna. Det har till och med kommit folk som bor många timmar från Ingrids katthem för att hämta nya familjemedlemmar med fyra ben och morrhår.

Tack vare Ingrid blir det färre hemlösa katter i Sverige. Hon känner att övergången från arbetet med likvidationer och företagsamhet är perfekt och tycker att jobbet med katterna är något som gör pensionen spännande och utvecklande.