Kan man driva kattföretag eller blir det likvidation?

Det finns de som säger att man ska satsa på det som man brinner för. Men om man brinner för katter så kan det ju kännas som en smal nisch. Hur kan man tjäna pengar på ett kattintresse? Det är lätt att tappa modet då man ser att så många nystartade företag läggs ner och att likvidationer är vanligt förekommande i Sverige. Men det finns faktiskt en sanning i det där att man kan lyckas bättre då man gör något som man verkligen tror på. Det viktigaste är dock att man börjar med en proper affärsplan.

En god affärsplan för att undvika likvidation

Oavsett vad man vill syssla med så måste man börja med en bra affärsplan. Det är i denna som man talar om hur man ska skapa en lönsam verksamhet. Man går igenom hur man kommer att sälja, vilka kostnader som förväntas, och mer. Om man får hjälp av någon som är proffs på detta så kan man skapa en bättre plan. Dessutom så kan man få varningar om det är så att drömmarna om att tjäna pengar på kattintresset verkligen bara är drömmar. Då slipper man riskera likvidation för att man kastar sig in i en verksamhet som inte är planerad på rätt sätt.

När man planerar ett aktiebolag så är det viktigt att skilja på saker och ting. Man måste tänka på ett affärsmässigt sätt och inse att det inte räcker med kärlek till katt temat. Däremot så är det förstås så att en god plan kommer att få bättre stöd av den passion som man har för sin verksamhet. Den passionen kommer på ett naturligt sätt då man får jobba med det som man gillar allra bäst.

Börja smått och utveckla verksamheten

Ett väldigt gott råd är att börja smått och sedan utveckla verksamheten på ett naturligt sätt. Ett gott exempel på detta är Susanne Hellman Holmström som startade sin kattverksamhet år 2007. Hennes passion för katter fick henne att dra igång ett företag som gav rådgivning via telefon. Detta ledde till att hon fick media-uppdrag och började synas på TV och höras i radio. Detta både i svenska medier och i norska.

Susanne utger sig inte för att kunna prata med katter men hennes stora kunskap har hjälpt många, och utvecklingen har lett till intressanta uppdrag som stimulerar och också leder till att hon tjänar pengar på sitt intresse. Man kan tänka på samma vis även om man kanske inte kommer att jobba med just rådgivning för kattägare. Vill man sälja pappersmaterial och annat med kattmotiv så kan det vara en start. Det gäller dock att starta på ett vettigt sätt och att inte köpa in för stora lager utan att först vara helt på det klara med vad man sysslar med.

Så många olika vinklar

Något som kan vara spännande då man vill starta ab för att jobba med katter på något vis är att det finns så många vinklar. Det kan vara smart att lägga ner lite tid på att utforska området och se hur man skulle kunna få en bra inkomst på att jobba med det som gillar allra bäst. Kanske kan man arbeta med levande katter och driva ett kattpensionat eller så kanske man hellre har katten som ett motiv och satsar mer på design. I vissa lägen så kan det vara så att man behöver mer utbildning för att lyckas med företaget och för att undvika likvidation. Då kan man fortsätta med det jobb som man har samtidigt som man förbereder för förändringen.

Prata med andra som älskar katter

Det är heller inte dumt att prata med andra som älskar katter. Att vara med i kattforum och även i sociala nätverksgrupper är något som man drar nytta av då man till sist startar sin verksamhet. Här kan man ju finna många potentiella kunder. Och kunder det behöver man om man ska undvika likvidation då man väl väljer att satsa fullt ut på katterna!