Jane fick sälja företag utan katterna

Kattcirkusen var ett intressant företag. Det hade mest verksamhet under sommarmånader då Jane turnerade på festivaler och undervisade om katter. Att det finns ett stort intresse i Sverige för raskatter råder det inga tvivel om. Många som är allergiker är nyfikna på om de kanske skulle kunna ha en särskild allergivänlig sibirisk katt. Jane har under många år ställt ut sina katter och låtit folk komma nära för att uppleva och testa.

Men efter många långa år med kattverksamheten så bestämde sig Jane för att sälja företag för att gå i pension. Katterna var ju en del av verksamheten och Jane fick förslag från villiga köpare. Men hur skulle hon sätta ett pris på katterna? Det kändes inte rätt…

Sälja företag utan katter

I och med att Jane hade bestämt sig för snabbavveckling så var hon tvungen att sälja av allt som ingick i bolaget innan hon sålde det till ett finansbolag som kunde avveckla. Det betydde i praktiken att hon behövde sälja katterna för de var ju en slags egendom i verksamheten.

Men Jane ville inte skiljas från de 10 katterna av olika ras. De var som familjemedlemmar så köparen blev Jane själv. Hon valde att behålla varje katt trots att det inte direkt var billigt för henne. Det innebar ju fortsatt uppvärmning av deras katt-hus på tomten och så en hel del tid för kel och gos.

Med facit i hand

Nu har det gått några år sedan Jane blev pensionär och hon har inte ångrat att hon inte sålde katterna. Att sälja företag blev så mycket lättare då kissemissarna inte behövde ges bort eller säljas vidare. De lever fortfarande hos Jane men numera så har de också gått i pension. Inga fler utställningar och inga fler turer till hushåll där man vill testa om det kanske skulle kunna fungera med en allergikatt.