Hon valde att sälja bolag och skaffa katt

Ekorrhjulet kan vara livsfarligt. Ett ekorrhjul kan också beskrivas som en ond cirkel och det var precis vad Ingrid Johansson i Kungälv upplevde att hennes företagsamhet började likna. Det var inte det att verksamheten inte fungerade. Jobbet med logistik gick bra men Ingrid upplevde att den dagliga stressen var för mycket. Det var därför som hon bestämde sig för att sälja bolag och skaffa katt.

Sälja bolag för att komma igen

Det var Ingrids husläkare som först nämnde möjligheten att sälja bolag och vila ett tag. Först tänkte Ingrid att det var en omöjlighet. Hon var ju så nära pensionen. Men då läkaren påpekade att stressen och ohälsan som kom som en följd av den skulle kunna korta ner Ingrids liv tänkte hon om.

Det var också då som tanken om en katt dök upp. Ingrid levde sedan flera år tillbaka ensam och det var också därför som hon tenderade att jobba lite mer med verksamheten än vad som kanske var bra för henne. Att plötsligt lägga ner bolag och bara ta det lugnt verkade främmande men det blev början till något helt nytt.

Ingrid avvecklar bolaget och skaffar katt

Då Ingrid kände att det skulle bli för tidskrävande och stressigt att sälja bolaget till någon som kunde driva vidare bestämde hon sig för att sälja för att avveckla. Det blev snabbavveckling och Ingrid fick genast ut pengarna från bolaget. Proceduren tog inte många månader och redan när hon började med förberedelserna för att sälja bolaget kände hon att det var rätt sak att göra.

Ungefär samtidigt som Ingrid började förbereda bolaget för avveckling såg hon annonsen om en ny kull kattungar i Kungälv. Hon ringde och bokade en av missarna. Det blev en helsvart katt med gula ögon. Han fick heta Tusse.

Tiden efter avvecklingen

Så snart som Ingrid hade sålt bolag för avveckling kunde hon helt släppa det. De första veckorna kändes det märkligt. Ingrid stannade hemma en hel del med katten och funderade över vem hon var och vad hon ville göra i framtiden.

Äntligen kunde Ingrid fokusera på sin hälsa och hon insåg att verksamheten hade slukat all hennes tid. Hon fick tid för vänner som hon inte hade pratat med på flera år och Ingrids barn tyckte att det var härligt med en mamma och mormor som äntligen lyssnade på riktigt.

Katten visade sig vara ett klokt beslut

  • Tusse får mig att känna mig lugn och trygg, säger Ingrid.

Att bara sitta och gosa med den svarta katten visade sig vara en perfekt form av meditation. Och meditationen var också det som till sist fick Ingrid att inse att hon ville göra något åt drömmen från ungdomen om att skriva böcker om hälsa.

Den första boken är fortfarande på planeringstadiet. Men Ingrid kan avslöja att det rör sig om företagsamhet och stress. Ett ämne som Ingrid kan en hel del om!