Säkra lagerbolag utan vassa klor i tassarna

Det kostar pengar att köpa lagerbolag. Det behöver inte bli dyrt men när du ska lägga några tusenlappar på att få ett färdigt bolag med F-skatt ska det också vara färdigt. Om du väljer att köpa från en oseriös verksamhet kan det bli smärtsamt. Då kan köpet upplevas som ett alltför närgånget möte med kattens vassa klor!

Köp lagerbolag säkert

Säkerheten är minst lika viktig då du ska köpa lagerbolag som då du skaffar katt. Precis som att du väljer en seriös och bra djurförsäkring ska du vända dig till ett bolag som inte fuskar. Det blir ett säkert köp då du vänder dig till en bolagsservice som har tillstånd från Finansinspektionen att bedriva den här typen av verksamhet i Sverige.

Dessutom är det viktigt att du förstår precis hur du ska genomföra köpet. Tanken är ju att du ska slippa risker med fel som kan uppstå om du själv registrerar bolag med Bolagsverket. Dessutom kan du spara tid på att allting är klart så snart som du har köpt det vilande bolaget.

Ett lätt och smidigt köp

När du vänder dig till en bolagsservice som låter dig köpa lagerbolag via deras hemsida ska det vara enkelt. Du bör få ett formulär som du fyller i. På så vis kan du ange namn på ditt företag så att detta skickas in till Bolagsverket för ändring. Du får också tala om vad bolaget kommer att syssla med.

Allting ska vara tydligt och enkelt. Om du har frågor omkring köpet av ab ska du kunna kontakta tjänsten som säljer. De bör då ge dig bra svar med tålamod. Du betalar ju extra för detta så det är klart att du ska ta chansen att höra dig för om något inte är så tydligt.

Hjälp med företagsnamnet

Du kanske tänker att ditt namn på det nya företaget är säkert som berget. Men det är inte alltid så lätt att ha koll på om det finns andra bolag som redan heter likadant. I Sverige kan man inte ta ett namn som är alltför likt ett annat företagsnamn. Om du ändå försöker göra det kan det bli struligt.

Bolag som säljer lagerbolag online ska hjälpa dig att få det företagsnamn du vill ha genom att till exempel erbjuda dig möjligheten att ange flera alternativ. Det finns också särskilda tjänster som gör det möjligt att redan innan köpet undersöka om namnet du valt är sannolikt. Det här kan vara smart om du inte använder ditt eget namn utan hellre vill ha något som relaterar till katten som Missen AB eller Spinn Aktiebolag.

Summering

När du ska köpa lagerbolag ska du vara försiktig med vem du köper från. Det finns oseriösa aktörer med mycket vassa klor. De kan erbjuda lösningar som inte är säkra för dig. Dessutom är det bara seriösa bolagstjänster som ger dig det stöd du behöver för ett tryggt köp och en bra företagsstart.