En kattvakt för att få läkarintyg för järnväg

Ibland behövs det spontan kattvakt. Det fick Lars i Filipstad erfara då han skulle skaffa läkarintyg järnväg för att kunna jobba som pendeltågsförare. Då den lokala kliniken inte kunde hjälpa till med detta intyg så bokade Lars in sig i Orsa där det fanns en tid redan följande vecka. Problemet var att det hela innebar en restid på över två timmar med tåg. Fast det skulle bli värre.

Läkarintyg för järnväg med strul på vägen

Lars åkte iväg tidigt på morgonen för att hinna i tid till besöket i Orsa Det hela gick bra och han klarade hälsoundersökningen. Syn, hörsel och färgseende undersöktes och det var verkligen inga tvivel om att Lars inte har några drogproblem.

När det hela var klart bestämde sig Lars för att ta en kopp på Frelins. Han tyckte det var lite kul eftersom en av hans favoritlåtar från 1980-talet med gruppen Hellzephyrs från Orsa handlade om det caféet. Frelins stod kvar på sin plats och Lasse tog en kopp på Frelins med favoritlåten snurrandes i huvudet.

Tåget hem skulle inte gå förrän på eftermiddagen så Lars tog en liten promenad innan han gick till tågstationen för att vänta på sin avgång. Det var då han upptäckte att det var strul på järnvägen. Ett tåg hade spårat ur…

Bara möjligt att åka tillbaka sent på kvällen

När Lars bad om mer information om strulet på järnvägen fick han veta att det bara skulle bli möjligt att åka igen sent på kvällen. Nu blev det problem. Vem skulle mata katten? Det blev nödvändigt med en kattvakt och det mycket snabbt. Missen skulle ju annars gå hungrig.

Lars ringde till flera goda vänner som alla hade ett skäl eller annat för att inte hinna med katten. Men så till sist så svarade grannen Ingrid i telefon och hon hade ju även extranyckeln. Ingrid gick och släppte ut Missen för att även se till att det blev ny mat i skålen och att kissen skulle få komma in igen mot kvällskvisten.

Nu kunde Lars lugna ner sig i Orsa. Katten hade det bra och tåget skulle ju gå om några timmar. Han gick tillbaka till Frelins för en till kopp kaffe. Mycket annat fanns det ju inte för honom att göra i Orsa. Han gladde sig förstås åt att han fått läkarintyg för järnväg och började fundera lite på hur det skulle gå med kattvakt då han började jobba.

Nu verkade ju grannfrun Ingrid inte ha några problem med att hjälpa till som kattvakt. Lars tänkte att de säkert skulle kunna komma överens om något så att Missen aldrig skulle behöva vara hungrig eller tvingas att stanna inomhus bara för att tåget blivit försenat eller spårat ur.