Därför behöver kattmänniskor sällan likvidera aktiebolag

Om du tror att det är ett skämt ska du läsa vidare. Det finns faktiskt en hel del bevis på att folk som äger katter är bra på affärer. Därmed är de mindre troliga att likvidera aktiebolag annat än när de lägger ner sin verksamhet frivilligt.

Är det mer klös och klor i kattfolk eller vad är det som gör att den som har en katt är så bra på affärer? Katter är kända för sin självständighet, intelligens och förmåga att anpassa sig till olika miljöer, och dessa egenskaper verkar översättas väl till affärsvärlden. Vi tar en titt på varför…

Självständighet och självförsörjning istället för att likvidera aktiebolag!

En av de främsta anledningarna till att människor som äger katter är bra på affärer och sällan behöver likvidera aktiebolag är att katter är oberoende och självförsörjande djur. De kräver inte konstant uppmärksamhet eller övervakning.

Detta innebär att deras ägare kan fokusera på andra uppgifter utan att behöva oroa sig för sina husdjur. Denna egenskap översätts väl till näringslivet där framgångsrika entreprenörer ofta är de som kan arbeta självständigt och fatta beslut utan ständig övervakning.

Anpassningsförmåga och flexibilitet får betydelse

Katter är också kända för sin anpassningsförmåga och flexibilitet. De kan anpassa sig till olika miljöer och situationer och är alltid på jakt efter nya möjligheter och utmaningar. Denna egenskap är särskilt användbar i affärsvärlden där entreprenörer måste kunna anpassa sig snabbt till förändringar på marknaden och dra nytta av nya möjligheter när de dyker upp.

Om vi tänker oss att kattfolk lär sig av sina missar så kan det absolut vara så att katten påverkar affärsförmågan!

Observationsförmåga är inget att ta för givet

Katter är otroligt observanta djur och tittar alltid på och lär sig av sin omgivning. De är särskilt bra på att läsa kroppsspråk och ta upp subtila signaler, vilket gör dem till utmärkta karaktärsdomare.

Denna egenskap är särskilt användbar i affärsvärlden. En framgångsrik entreprenörer måste kunna läsa av människor och situationer för att sedan fatta välgrundade beslut baserat på deras observationer.

Strategiskt tänkande är kattens signum

Katter är naturliga jägare och tänker alltid strategiskt på hur de ska fånga sitt byte. De är tålmodiga och metodiska och tillbringar ofta timmar med att förfölja sitt byte innan de gör sitt drag.

Denna egenskap översätts väl till affärsvärlden så den som har en katt och lär sig av detta beteende kan alltså bli bra mycket bättre på affärer.

Emotionell intelligens är också något att nämna

Slutligen så ska det sägas att människor som äger katter tenderar att ha höga nivåer av emotionell intelligens. Det är väl känt. De kan anpassa sig till sina husdjurs humör och känslor och kan känna empati med djuret på en djup nivå.

Denna egenskap är särskilt användbar i affärsvärlden där framgångsrika entreprenörer måste kunna förstå och få kontakt med sina kunder på en känslomässig nivå. Det är ännu en anledning till att folk med katter är mindre benägna att likvidera aktiebolag för att det inte går vägen!